Ruokailijan muistilista

Ole kohtuullinen
vähennä, ellet voi/ halua lopettaa lisäaineiden syöntiä, lihan syöntiä, ulkomaisten tuotteiden syöntiä...

Valitse monipuolisesti erilaisia elintarvikkeita
Suosi erilaisia lajikkeita, metsän antimia...

Osta myrkyttömiä tuotteita
Suosi luomutuotteita, kotivalmisteita, lisäaineettomia tuotteita...

Suosi yksinkertaisesti valmistettuja tuotteita
Valmista ruoka yksinkertaisista raaka-aineista, suosi pakkaamattomia tuotteita...

Huomioi pakkausten kierrätettävyys
Kierrätä virvoitusjuomapullot, tölkit, maitotölkit, hillopurkit, kompostoi ruokajätteet...

Vaadi väkivallan eliminoimista
Suosi lähellä tuotettua, jolloin esim. eläinkuljetukset vähenevät, valmista kasvisruokaa...

Säästä energiaa
Minimoi kaupan pakasteiden käyttö, suosi säilönnässä kuivausta ja hapatusta...

Tue Reilun kaupan tuotteita
Maksa tuottajalle oikeudenmukaisesti, valvo laatua ja tuotantotapoja myös kehitysmaissa...

[1]

Lähteet:

  1. WWF 2002. Koulun ympäristötoimet I s. 38. WSOY.